PDA

View Full Version : local host



witguides
08-14-2006, 09:14 AM
hey guys this might be a simple question for you,
who is my local host,
can anyone tell me where do I get this info for a "conn.php" file
Not sure what to put inbetween the commors-


database host= "local host"
database name= "enter database name here"
database logiin=" enter database login here"
database password= enter database password here"

Once i have filled in this info properley I have to upload it to my database using FTP manager is this correct.

Can you please help!!

http://www.witguides.com

navaldesign
08-14-2006, 01:14 PM
hey guys this might be a simple question for you,
who is my local host,
can anyone tell me where do I get this info for a "conn.php" file
Not sure what to put inbetween the commors-




database host= "local host" localhost, no blank space.



database name= "enter database name here" Did you set up your database or not? If not, then you surely don't know what to put in here. look below.
database logiin=" enter database login here" The same as above
database password= enter database password here" Also the same.


Once i have filled in this info properley I have to upload it to my database using FTP manager is this correct. Should be. If the script is on your computer at the moment, you need to upload it on the server using FTP


Can you please help!!



http://www.witguides.com



You need to first create a database. Please watch these tutorials:

http://www.vodahost.com/images/small_camera1.gif (http://www.vodahost.com/DemoDemo/cpanel_xskin/cpanel_xskin_mysql.htm)Creating a MySQL database

http://www.vodahost.com/images/small_camera1.gif (http://www.vodahost.com/DemoDemo/cpanel_xskin/cpanel_xskin_phpmyadmin.htm)Managing a MySQL database in PHPMyAdmin


Then go on with your own script.

Watch very well the last screen of the first tutorial. You can see the same screen after you have created your DB and added a user, by going in your CP and clicking on "MySQL Databases".

You will see that the Database name and the username are not excactly what you have typed, but they have a "yourcpusername_" prefix infront. The password instead is excactly what you will type in the relevant folder.

Mook25
09-20-2006, 01:48 PM
When updating these details you can leave 'localhost' as local host there is no need to change this as the server will know where to look. It took me a while to figure this out but have now set up many scripts and this has worked for me without problems

Aussie
01-15-2007, 06:48 AM
OK I've searched through the is string and can not work this out! (I feel like I'm reading greek! & I'm not Greek!!!) I'm stuck on the FormMaker Pro system Installation Page.

MySQL host : localhost?MySQL login: my database user name? Is that just the name or what? MySQL password: just the password?MySQL database name: accountname_fmp
Any help would be great! I think I'm going Mad!!!!!!!!

Thanks

navaldesign
01-15-2007, 07:36 AM
.

MySQL host : localhost? Correct

MySQL login: my database user name? usually it is cpusername_user
cpusername is your own account username, username is the username that you have created for your DB. If you haven't yet, you should create a user for the fmp database, give a password, as desired, and then ADD that user to THAT (fmp) database with privileges: ALL


MySQL password: just the password? Yes, the one that you have given for that username in the database User creation.


MySQL database name: accountname_fmp Correct if by accountname you mean accountusername