PDA

View Full Version : Help uploading JAlbum



SChajin
08-31-2006, 11:14 PM
I just can't get it anyone help? Please.

Thank you

asirimarco
08-31-2006, 11:20 PM
after making your jalbum and viewing it to make sure it is what you want go to the publish tab - fill in your IP address - leave port alone, put in your cpanel user name and password, web directory is - public_html
remot directory is name of album i.e. album/mypictures
smart upload and WAIT - sometimes it will time out - just smart upload again - and again if necessary - for the first time ever i had one upload today with out any time outs - amazing
will help if I can ann

SChajin
08-31-2006, 11:24 PM
Thank you....Did I say Thank you...........Once again Thank you.......I will try it now, but thank you again in case I forgot to say Thank you

beegud2
09-01-2006, 12:05 AM
Sharon looks like Ann got you started BUt I'm putting this in just in case of others needing help

file:///C:/DOCUME%7E1/BEE/LOCALS%7E1/TEMP/moz-screenshot.jpgfile:///C:/DOCUME%7E1/BEE/LOCALS%7E1/TEMP/moz-screenshot-1.jpg

asirimarco
09-01-2006, 12:06 AM
i hope it works for you - let me know - it is a tricky and persnickity program i have had many words with it ann

asirimarco
09-01-2006, 12:07 AM
i was just going to say my mentor and hand holder was beezee she is the queen of jalbum ann

beegud2
09-01-2006, 12:15 AM
Darn it did not work...I was trying to put a screen shot...OK I really am going to do a tutorial tonite...lol...

Ann you are too modest... she's doing wonders with hers and it's my turn to learn I think...lol

SChajin
09-01-2006, 12:23 AM
Still being a hard a-- any more ideas

beegud2
09-01-2006, 01:31 AM
Hi Sharon...are you hving problems uploading...if so then use BLUE FTP to upload everything after the album is created. It's quicker than JALBUM's uploading. Just make sure the index files everything get uploaded. I'll be checking in on and off so shout if you need anything else. Also drop me an e-mail through beezworld if you just need to anything else.

lovethatbluegrassmusic
09-01-2006, 01:34 AM
I don't know Jalbum yet, but came across this somewhere in the forum about timeouts when publishing. If it helps:
be careful with this one! (observe case)
start,run, type: regedit
select: HKEY_CURRENT_USER\Software\BlueVoda8\Publish
add or modify, ConnectionTimeout
select the decimal value of about 300
The default value is about 30 seconds, this will
increase the value to 5min.
This helped me with my large image pages,
but I'm looking for a good album that lets me
enter lots of text.

beegud2
09-01-2006, 06:39 AM
Hi Brad,

Depending on the type of album you choose to use...you can enter quite a bit of text to JalBlum and you can modify length of text also. Try it and see if it would work for you. Shout out if you need any assistance.

SChajin
09-01-2006, 04:20 PM
Still won't load and I even did the window washer.

beegud2
09-01-2006, 04:57 PM
Still won't load and I even did the window washer.

Must be all the doggy drool then that's causing the problems...lol

Did you create album already?

What does it say when you are uploading?

How many pics are you uploading?

If it's a lot...it takes a while (the only draw back with this program is them load time..it sucks).

Did you try uploading using BV's BLUE FTP to upload files?

SChajin
09-01-2006, 05:02 PM
Beez, I have tried everything

SChajin
09-01-2006, 05:04 PM
I'm loading 13, maybe thats why

beegud2
09-01-2006, 05:39 PM
Sharon...I don't understand what's going with it....hmmm...Ok I'm gonna e-mail you and lets see if we cant work it out for you.

asirimarco
09-01-2006, 06:30 PM
hi it ann again - i ran my pictures through pixresizer before making my albums - my last album has 4 albums in it and one part of it has 23 pictures - did you save your album and view it before publishing - if its just the time outs - sometimes it is one particular photo that it doesnt like for some reason - and if you take it out it goes fine. like i said my last one was lots of pictures and for the first time ever loaded without time outs
http://www.movingon1.com/august2006.html does it save okay?

SChajin
09-01-2006, 09:01 PM
I got it loaded OK, it has saved as well. I can preview it just can't get on on my site, I'm sure it is something I'm forgetting to do. I'm going to look at yours. I love yours

asirimarco
09-01-2006, 10:33 PM
i opened a blank page inserted an I-frame - using the link tab in the i frame i linked to my album i.e. http://www.movingon1.com/album/august2006 my jalum loaded into ftp as album/august2006 if you cant remember (as i usually dont) you can check for it in ftp manager good luck

beegud2
09-01-2006, 10:34 PM
Ok...beat me to it...but basically the same thing as Ann has said...ok the Tutorial is almost done...sorry been back and forth watching the US OPEN...hehe

SChajin
09-02-2006, 09:00 PM
Ok, I will try that...just one thing where is the IFrames?

asirimarco
09-02-2006, 09:41 PM
with blank page open it is on left hand side - 3rd icon down - be sure to stretch it big enough to hold your size photo and be sure to place iframe in upper left hand corner of page - after publishing you can re arrange it if need be - my fingers are crossed ann

SChajin
09-02-2006, 09:49 PM
Thanks again, I'll be sure to let you know.I'm putting up angels that a UK physic has drawn.

SChajin
09-02-2006, 09:52 PM
How do I get rid of the scroll bar, Ok, I got rid of that...I'm like duh.....It is huge, pix resizer? When do the rest show up.LOL

asirimarco
09-02-2006, 10:11 PM
did you publish it? whats the url .....all pictures should be there unless too big - i used pixresizer what did it look like when you viewed it in preview in jalbum? were all the pictures there one just one skin?

SChajin
09-02-2006, 10:18 PM
No, I think I screwed up, I will let you know when I THINK (LOL) it is up.

asirimarco
09-03-2006, 08:19 PM
hows it going? if you only have one album all the pictures show up in the iframe as thumnails if you have more than 1 album just one picture from each shows up in iframe until you click on them. would porta work for you ? it is easier but not as nice looking?

SChajin
09-03-2006, 08:53 PM
I'm going to try it now, if I need you.... do you feel like working? I could call you.

asirimarco
09-03-2006, 08:56 PM
sure - but i'm in las vegas -702 368-7994 i will be on line for awhile too i'm fooling with a favicon (no luck so far)

SChajin
09-03-2006, 09:00 PM
Thanks, I'll let you know soon

SChajin
09-03-2006, 09:22 PM
No problem just let me know when is good for you, I have to go and start a big chicken. I just want to shoot that thing. (not the chicken, it's already dead.)

asirimarco
09-03-2006, 09:42 PM
will be home rest of day - too hot here to go out - right now its 1:35 here
will check back here off and on chicken sounds good - we're having hamburger helper - have to use the stuff we took out of motorhome.

asirimarco
09-03-2006, 10:58 PM
let me review - when you "view album" on main page it looks good and you have saved it -
publishing - FTP is string of numbers, port is 21, username and password are okay - in Web directory just put no quotes "public_html" (i was thinking of a subdomain when i suggested adding domain name - but yours is an add on) Remote directory would be -> album/nameofyoupictures when i remembered i put my site in Web root URL and Preview Link (last time I dont think I remembered to do it.) use smart upload - when you look in FTP manager right side it will be under album open album and it should be there
I'll be here

SChajin
09-04-2006, 12:49 AM
Let's take it up tomorrow, I'm beat. Thank you so much for taking the time with me.

asirimarco
09-04-2006, 01:20 AM
no problem i'll be home most of day - also beezz might be on and we can ask her about addon if it will make a difference ann

asirimarco
09-05-2006, 04:29 PM
maybe you need to start from the very begining - make a new folder with your pictures with a different name, be sure you put it in your addon sites folder in BV then open jalbum and make a new album - just a thought ann