PDA

View Full Version : Adding HTML to my website



marietjie
01-01-2007, 09:58 AM
Good morning Forum

Happ New Year to all!

Today's problem is the following:
I have a website needing lots of html code boxes as I am adding a shopping cart function, and so need an HTML box next to each item available for purchase. The HTML code for the button is readymade, and I just need to paste it to my page, but when I add it as per the video tutorial, all I see is still the HTML box of the tutorial, and the purchase button with price does not appear. How do I fix this?

Thanks!

Marietjie

Domain: www.herbs4life.info (http://www.herbs4life.info)

allstarfaces
01-01-2007, 12:30 PM
is this when you are looking at it published? cos it wont show up unless on the net, have you opend the html box and placed the said button code inside? then it should be ok

just clicked on your link and you need to name the page at the moment its clled index, right click page then you can name it this isnt the same as saving it in the nmae index you understand

Bethers
01-01-2007, 09:04 PM
When you put the html box on your page - you then right click on it. Now select properties - and this is where you insert your code.

HumBird
01-14-2007, 07:40 PM
I am doing the same thing using HTML boxes as my BUY NOW boxes. they publish and work fine but I need a tip for positioning them. They get quite small and it is hard to line them up with the other type etc. Anyone know how to do this? The page I am working on is http://humnew.com/handlevases.html
See that floating BuyNOW button? That's an HTML box I made so tiny that I can't grab it to delete. I can find the code in the page HTML but can't see how to delete it there. The code does not appear to editable in that window. How do I edit?
Leslie
humnew.com
PS double clicking on an HTML box to insert code is quicker than right click/properties

Bethers
01-14-2007, 08:11 PM
First, you should make all the html boxes the size of what they will be portraying on the page. Even if that box is only one pixel, you should be able to right click on it and get the options to work with it - it'll just be difficult because you need to know exactly where you put it :) Your other option is to click on everything else on the page and copy it over to another page and delete the original page with that errant little box.

Looking at the page, I suggest you make those buy buttons bigger - I'm not sure if anyone will see them as they are now.

HumBird
01-15-2007, 01:18 AM
I've been trying to make them all the same size but they still don't line up nice and tidy when they are published. I think I will have to move everything to a new page to get rid of that errant button. I can't grab it no matter how hard I try- unless there is a place to enlarge the page... is there such an option?
I'll do some testing with the little buttons- it's an art gallery thang.(:

Leila
04-21-2007, 04:06 PM
Hi Marietjie,

I am trying to do the same thing: inserting the HTML code for my "buy now" buttons. It seems a bit difficult. Do you happen to know where i could find more info how to do it?
Thanks, Leila

James`Strife
04-22-2007, 03:13 AM
Yeah i have one of the same problems. when i add html codes to a html box or page html and see the preview on the internet it just comes up with the code and thats all not the actual pictures from the code and stuff like that what do i do?











www.legionofanvil.com

navaldesign
04-22-2007, 05:54 AM
Hi Marietjie,

I am trying to do the same thing: inserting the HTML code for my "buy now" buttons. It seems a bit difficult. Do you happen to know where i could find more info how to do it?
Thanks, Leila

It is quite easy. Add a html box in your page. Double click it and paste in the window that opens, the code for the PayPal buy now button. Click ok and you are done. YOu can make the html box the same size as the button image that you have selected when creating it, as this will help you have the same (visually) layout as if the real button image was in the page.

navaldesign
04-22-2007, 05:57 AM
Yeah i have one of the same problems. when i add html codes to a html box or page html and see the preview on the internet it just comes up with the code and thats all not the actual pictures from the code and stuff like that what do i do?
www.legionofanvil.com (http://www.legionofanvil.com)

You are probably missing part of the code, for example the starting tags. If so, then yes, it will appear as code and it will not give the effect you want. If you want, post here the code you are trying to place in the page, so we can have a look.

Vasili
04-22-2007, 06:17 AM
First, you should make all the html boxes the size of what they will be portraying on the page. Even if that box is only one pixel, you should be able to right click on it and get the options to work with it - it'll just be difficult because you need to know exactly where you put it :) .The size you draw your html box to insert code into does not dictate how images present: the code itself determines the images' formatting.

To change the size of your image created by the code you need to adjust the code itself. Your html box is merely a visual aid for your to use when developing a page.
The common reference point for placement on your page is always the upper left corner of your HTML box (to which the code also reforms).
To demonstrate this, you can create a 120wx60t box and place code in it for a 468x60 banner......guess what happens? And, conversely, you can "edit the code" by changing the 468 into 120, and it will present perfectly, although the image will be distorted having been created for the former formatting.....

navaldesign
04-22-2007, 06:27 AM
Vasili, the meaning of Beth's post, as well that of mine (post #9 where i also suggest making the html box same size as the visual effect that will be generated by the code) is that by having it the same size, the viewer can better be helped with the layout of the page.

And, also, it is not exact that the html can be any size, at least not in all cases. If, the code that is pasted generates a dynamically resizable table, or it contains a paragraph of text, then the dimensions of the html DO count, as everything will be contained in the html boxes dimensions.

Your observation is only true for unique objects (like images) where indeed the dimensions of the box are not important. However, it always helps having the box appear as it will when the code goes live .

Vasili
04-22-2007, 06:30 AM
Psignomen, G!

Go ahead and delete my interruption please!

navaldesign
04-22-2007, 06:50 AM
Not at all Vasili,

through discussion between us, olders, useful information is coming up for new membres.

And, not everybody knows, as you have nicely put it, that they can change themselves the dimensions of a banner by changing the code. http://www.vodahost.com/vodatalk/images/icons/icon14.gif

James`Strife
04-24-2007, 07:22 PM
You are probably missing part of the code, for example the starting tags. If so, then yes, it will appear as code and it will not give the effect you want. If you want, post here the code you are trying to place in the page, so we can have a look.


Ok thanks heeps, but the file i'm trying to send you wont send and it never does i put the files in a zip folder but it dosn't work even if they are single but i will find a way oh yes i'll just coppy and paste it... omg i am dumb lol ok here the first one is for my loading page and flash header, second one is for my body and page code. now when ever i put this into the page html it only shows up as the code no effet so please tell me what needs to be done. thanks

1: &txt_line1=Legion Of Anvil
&txt_line2=Forsaken Kingdome
&txt_loading=LOADING

2: body {
margin: 0px;
padding: 0px;
background-image: url(images/index01.gif);
}
body, th, td {
font-family: Nuptial BT, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 20px;
color: #ACACAC;
}
form {
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.input1 {
}
.align-justify {
text-align: justify;
}
.text1 {
color: #FFFFFF;
}
.text2 {
color: #595959;
}
a {
color: #8EA0C1;
}
a:hover {
text-decoration: none;
}
a.link1 { Home
color: #ACACAC;
}
/*
Styles that are applied on the containing element
like <TD></TD>. When applied, this will change both
the text and the text links inside them.
*/
.style1 {
}
.style1 a {
}
.style1 a:hover {
}

armando
04-26-2007, 05:26 AM
Hello, maybe is wrong forum to ask this question

I am happy with website but lately I been trying to add another page to website, a photo gallery page. I have followed the instruction on videotutor about adding a domain.

but still no dice, what am I missing or not doing to be able to accomplish this task

aconstas1
04-26-2007, 10:24 PM
Hello, maybe is wrong forum to ask this question

I am happy with website but lately I been trying to add another page to website, a photo gallery page. I have followed the instruction on videotutor about adding a domain.

but still no dice, what am I missing or not doing to be able to accomplish this task

If you want to add a photo gallery, you don't have to add a domain. You just have to add links to your gallery page in your current pages. Then create the gallery pages and publish them. Your gallery pages should be created and added just like all your other pages were. I hope this helps. Good luck.

armando
04-28-2007, 08:44 PM
hello Aconstas1

I tried what you said but I still get nothing...this is very furstrated
this is what I get everytime I click on photo gallery

I have been trying for half a year to do this and nobody seem to help..I thinking of canceling my website since I cannot do anything to it...while the video tutor make look like anyone can do it.....

http://www.letstalkboxing.com/ www.letstalkboxing.com 71.103.109.104 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0) /photo-gallery.html 404

Vasili
04-28-2007, 09:02 PM
hello Aconstas1

I tried what you said but I still get nothing... LOL...Hang On! Some REAL help is on the way!

(Don't want to make it look like anyone is getting "picked on" so the horn has been sounded! >> The comments about creating and adding gallery pages is quite wrong...)

LadyEye
04-28-2007, 09:04 PM
hello Aconstas1

I tried what you said but I still get nothing...this is very furstrated
this is what I get everytime I click on photo gallery

I have been trying for half a year to do this and nobody seem to help..I thinking of canceling my website since I cannot do anything to it...while the video tutor make look like anyone can do it.....

http://www.letstalkboxing.com/ www.letstalkboxing.com (http://www.letstalkboxing.com) 71.103.109.104 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0) /photo-gallery.html 404

Hi there may I help you ...

I understand you want to insert a photo gallery on your page ...

Can I ask you a little more what you might like to create ....


Like are you interested in a photo album type look?

A slideshow that the pictures just continue to move while viewing? look here http://www.ladyeye.net (http://www.ladyeye.net/) (example)

Still pictures that are thumbnail size and that when you click enlarge? look here http://www.forgottensecrets.net/theauthor2.html (example)

The new lightbox effect? http://www.theinnatfishermanscove.com/roomrates.html
(example)

What would you like to do, I will help you accomplish this..

armando
04-29-2007, 09:26 AM
LadyEye

Wow those are awesome sites....what I am trying to do is have a page where viewers can click on from my main page just like those links you posted. Or viewers can type the url to go directly to those pages....I would like to be able to create a photo page, along with one or two other pages.

aconstas1
04-30-2007, 06:56 PM
In BlueVoda there is a gallery and a lightbox option. What you would do is create your main page, then create a link on that page that points to your pictures or gallery page.

You will then create a gallery or picture page to look however you want. Then you would either insert a gallery or lightbox gallery. These are both easy to use and set up. In Blue Voda, you click on

Insert > Extra > Lightbox

an example is HERE (http://www.aapossolutions.com/xhtml/world-of-warcraft-art.html)

or

Insert > Extra > Photo Gallery

an example is HERE (http://www.aapossolutions.com/Other-Links/Picture-Gallery/Picture-Gallery6.html)

There is also an icon that you can find on the bottom left side of you BlueVoda program for each of these options

Once you click on either Gallery or Lightbox, you will go into the properties of the box that now appears. Here you will add pictures by browsing through your files and selecting the pictures you want to add. In this properties window, you can edit the spacing, the titles, the font and color of titles as well. Once you choose the pictures you want, you can drag the box to the desired location on your page. You can also move the borders as big as you want. You can also preview this page by hitting the preview icon at the top of the BV program. In the preview that your browswer opens up, you can click on the pictures to see how they will appear to your viewers.

I hope this helps.

armando
05-08-2007, 07:17 AM
Hello

hmmm now I know why I am a private
Anyway NO I am still with same problem...maybe I didn't address my question right.

I know how to post photos on webpage, aslo I learn about the lightbox...thanks.

I notice some of the link you refer me had what I want...but I guess they have set different that what I want. they have I think some one mention a menu bar.....I don't know but once you click on any of them it will take you to another page...in that page they have for instance a contact info page another take you to a billing page...

that is what I would like to do....so that once I creat the page I could name it photo gallery or contact us or what ever. I hope I make sense

armando
05-20-2007, 10:39 AM
Well like I said before where is the help that they promise...its all ****** about the help...I though this help forum was suppose to help consumer with the product they bought....I see is all ********...

navaldesign
05-20-2007, 10:42 AM
Please contain your language and express your self in a clear and understandable way. If you can not express what you want, we will not be ever able to help.

As for the quality of help provided in this forum, everybody can judge it, and i am trully sorry you talk like a real *******.

Collectors-info
05-20-2007, 11:42 AM
As for the quality of help provided in this forum, everybody can judge it, and i am trully sorry you talk like a real *******.


http://i23.photobucket.com/albums/b387/COLLECTORS-INFO/thbravo.gif

navaldesign
05-20-2007, 11:47 AM
As for the quality of help provided in this forum, everybody can judge it, and i am trully sorry you talk like a real *******.



http://i23.photobucket.com/albums/b387/COLLECTORS-INFO/thbravo.gif



http://www.vodahost.com/vodatalk/images/icons/icon12.gif !! Thanks Chris.