PDA

View Full Version : Formatting a form (fancy)



zubin11
03-20-2007, 04:41 PM
hi everyone!

has anyone worked out how to create a form and then be able to have it layout in two columns for example?

i worked out how to centre the page but am having difficulty making it look good :(

http://www.pulselocums.com.au/index.php?pr=docreginfo

is the page im trying to fix? please help.

thankyou in advance.

kind regards,

navaldesign
03-20-2007, 05:35 PM
Thread moved to the Soho forum

zubin11
03-21-2007, 05:28 AM
Sorry, I am new to this! can you tell me where that new forum (SOHO FORUM) is. I thought this is the Soholaunch - General Issues forum?

kind regards,

Zubin

navaldesign
03-21-2007, 06:28 AM
This is it!. You had posted in BlueVoda General Issues, and i moved it here. Look at the top of the page to check where you are :

http://www.vodahost.com/vodatalk/images/misc/navbits_start.gif (http://www.vodahost.com/vodatalk/soholaunch-general-issues/20175-formatting-form-fancy.html#) Web Hosting (http://www.vodahost.com/vodatalk/) > Soholaunch & Various Shopping Carts We offer (http://www.vodahost.com/vodatalk/#soholaunch-various-shopping-carts-we-offer) > Soholaunch - General Issues (http://www.vodahost.com/vodatalk/soholaunch-general-issues.html)

Karen Mac
03-21-2007, 03:47 PM
Zubin

You can try using a table to control the layout, or if you know css, you can do that too.

Karen

zubin11
03-22-2007, 03:45 PM
dear karen,

i dont have a clue how do use css. if im using soho and i put a table the form just goes below the table? is there anything i can do?

thank you

Zubin

Karen Mac
03-22-2007, 05:32 PM
zubin

You will have to go into the html view and code it in there yourself.

Karen

zubin11
03-24-2007, 01:52 PM
Dear Karen,

I looked around the webforms tab and creating new forms and the views. can you please point me in the direction of where the html view is??

thanks heaps

Zubin
www.achealth.com.au (http://www.achealth.com.au)
www.pulselocums.com.au (http://www.pulselocums.com.au)

Karen Mac
03-25-2007, 03:04 AM
Zubin,

How are you creating the form? If you are in the text editor, and creating it, at the bottom left should be three tabs, edit, html, preview, far right is save, if you switch from edit to html view, you can view and edit in html mode, and change the coding there, including doing inline css or moving html inside the <tr> table row, or <td> cell contents.

Karen

zubin11
03-26-2007, 03:33 AM
Dear karen,

Sorry i wasnt aware i could use the text editor. I am using the advanced feature - webforms from the SOHOlanch panel.

i find it great for creating the forms but i cant edit it the way i require.

please tell me your thoughts.

Karen Mac
03-26-2007, 05:00 PM
Zubin,

In that case, you will have to go into your soho folder, and keep in mind that I havent done this, find where the form is stored, shouldnt be too hard, will be in admin files im sure, and download it and make a copy, just in case it dont work. Open the original in notepad, do your edits and reup it. In the event it dont work, rename the copy to the original name and replace the copy it with the renamed original.

Do NOT use the editor in cpanel to do this, as Im sure it has some php coding in it and the cpanel editor will strip this out.

Karen