PDA

View Full Version : New lightbox



Tomissan
04-13-2007, 07:06 AM
BV 9 is definately an improvement, I especially like the lightbox although after republishing my site with the new lightbox, when clicking on the thumbnail the lightbox, slideshow doesn't seem to be working. It does, however, work ONLY on my computer and when checking on a different computer it doesn't ?????
Any tips?

Thanks,
Tomissan
_______________
www.thai-land-house.com (http://www.thai-land-house.com)

I just realized I may have posted this in the wrong place....sorry.....

VodaHost
04-13-2007, 08:16 AM
The lightbox works perfect for us, please provide a link to the page and we will click on the pics, could be a issue with your pc.

Tomissan
04-13-2007, 10:00 AM
I just realized that until the site is fully loaded, when clicking on a thumb, the enlarged photo works the same as the gallery. ...after the site is loaded then it works ok, the slideshow that is...

The link: www.thai-land-house.com (http://www.thai-land-house.com)

thanks a bunch...
tomissan
__________________
www.thai-land-house.com (http://www.thai-land-house.com)

Collectors-info
04-14-2007, 03:11 PM
Hi, you page size is massive in KBís actually over 6meg. You need to get each of your images down to about 50-60 KB max. Personally I would place a really nice single image of a Thai house on the front page & place these on a page inside the site. Front page should really be no more than 200kb to keep visitors happy. Normally if a front page takes to long to load, I leave. Good luck. PS. If you do want to keep this page, I would suggest a loading bar to indicate itís a large page.

Tomissan
04-15-2007, 05:11 AM
Thanks Chris for your advice.
I will resize the photos and put them on a different page.
Where would I find a "loading bar" to use on the site?

Cheers,
Tom

Dream Lady
04-15-2007, 02:42 PM
Hey Tom, you must have been working on your lightbox? I checked out your site and it looks great! Haven't seen it since your first started. The lightbox effect works well and fast for me. I have IE and high speed, and this feature worked great! You must have resized your pics already?

Sorry, I don't know anything about loading bars but I'm sure Chris or someone will post something for you here.

Collectors-info
04-15-2007, 05:36 PM
Hi Tom!
I forgot to mention the link below for your images. You can actually get them down to about 20KB (sorry) http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/index.php
Its a real handy tool.
I atualy got your's down to about 17kb. You have 2 more images need doing. (The bottom 2 on the left are about 450kb). If you get these down to the size of your other ones, you can try them out on the link above & see how much more you can push them without loosing quality. (The images have to be under 300kb to use this tool)
The link on that other bit of script for showing a loading bar before the page loads is at this link. http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/preloadimage.htm


Good luck.

PS. Like the use of the new image tool from BV.

Tomissan
04-20-2007, 02:35 AM
thanks 'dreamlady' for the kind words. I'm still working on it, hope to have some more pages added soon.
'Chris', thanks for the tips. I reduced all of the pics in pixresizer and they're down to about 33kb although now I noticed that the first three on the bottom row are very small in the lightbox, don't have a clue what caused that...I'm using Firefox, maybe the pics are full size in IE.....Cheers,

tomissan
_________________
www.thai-land-house.com (http://www.thai-land-house.com)

Collectors-info
04-20-2007, 10:35 PM
thanks 'dreamlady' for the kind words. I'm still working on it, hope to have some more pages added soon.
'Chris', thanks for the tips. I reduced all of the pics in pixresizer and they're down to about 33kb although now I noticed that the first three on the bottom row are very small in the lightbox, don't have a clue what caused that...I'm using Firefox, maybe the pics are full size in IE.....Cheers,

tomissan
_________________
www.thai-land-house.com (http://www.thai-land-house.com)


Hi, when you place the original image in the pixresizer, tick the 100% box, it will reduce the kbs & keep the original size. The only thing with p/resizer is you can only drop the kbs once.

Danny Canada
04-21-2007, 05:59 PM
The concept of the Thai house is exactly what I am looking for. I would be interested in knowing how that web site (light box component) was created. I love the fade in whith the transparent black overlay with the enlarged photo.

Any input or suggestions would be great!

Thanks!

Danny

Collectors-info
04-21-2007, 07:52 PM
The concept of the Thai house is exactly what I am looking for. I would be interested in knowing how that web site (light box component) was created. I love the fade in whith the transparent black overlay with the enlarged photo.

Any input or suggestions would be great!

Thanks!

Danny

Its free in the new BV 9.3

ace5548
04-21-2007, 09:07 PM
Hi Tom,

Your site is looking good. You have some code showing in the uppper right corner after your header.

I like the colors and the way you set it up. I have IE7 and highspeed internet. Your site loaded pretty fast for me.

Good job!!

Tomissan
04-23-2007, 12:23 AM
Hi Ace,
thanks for the generous words.
I can't see any code up in the right hand corner ??

Your salmon site is excellent, had me and the wife mezmorized. We love smoked salmon, living in northeast Thailand we don't see any....

Tom
_______________
www.thai-land-house.com
www.ariesconstruction.com

Tomissan
04-23-2007, 01:27 AM
Just realized the code you mentioned is the "time and date" html
It appears ok in firefox...

Tom

(http://www.ariesconstruction.com)

Violat3r
04-24-2007, 10:16 AM
Like ace i have IE7 and i can see some code too, but your time and date box appear fine. This code is partially hidden by your header. Ive included a screenie so you might figure out whats up:

http://img440.imageshack.us/img440/3683/thaihouseproblemzt2.jpg

Violat3r
04-24-2007, 10:20 AM
after a couple of attempts i was able to quickly capture a screenshot of all the visible code BEFORE the header loaded (woohoo for printkey-pro 1.07 lol) hope this helps:

http://img243.imageshack.us/img243/1797/thaihouseproblem1lx7.jpg

Tomissan
04-25-2007, 12:12 PM
Violat, thanks for the screen shot, I had no idea. It doesn't show up in IE 6 or firefox. I've made an attempt to fix it but don't know for sure cause I don't have IE 7. ...
Cheers,
Tom

Tomissan
04-26-2007, 02:53 AM
The code that is showing in the top right corner is an email riddler I got from:
http://www.dynamicdrive.com/emailriddler/....I've tried everything I know but still can't get rid of it.
If anyone can help in this area I would be most greateful...
Thanks

Tomissan

Vasili
04-26-2007, 03:24 AM
You have inadvertantly "pasted" it onto your page proper, as if pasting an object....it has inserted itself into (on "top" of) the BV page coding.
Code not properly "written" will always reform to the top of the page and be visible, and will not function.

Go into Page HTML (right-click in any "free" area of your page), and go through the Tabs to find where you must CAREFULLY delete it from, in all instances.
*Hopefully, you copied/pasted it into a Word file for personal storage prior to installing in on your pages, but if you have not, go back to DynamicDrive , locate the same script, and then do so: you will need to see the entire script, with all of the elements to know exactly what to delete and what to leave.

You can always re-insert it onto your page by carefully following the instructions included with the script.....

Tomissan
04-26-2007, 04:11 AM
Vasili, I've tried to delete this already from the properties (right click), HTML but it won't delete.....???

Tomissan
04-26-2007, 05:32 AM
ok...finally deleted. Not sure how it looks in IE 7 though. I don't see any more code in Firefox...
thanks for the help.

Tom

Violat3r
04-26-2007, 07:34 AM
Perfect! Nice Job! Great site too ^_^!~~~~Peace, Vio.

http://img253.imageshack.us/img253/6303/thaihouseproblemfixedsz4.jpg