PDA

View Full Version : Unable to publish usnig FP2002



samit
11-19-2007, 10:57 AM
Hi, every body,

This is samir an Engineer philosopher but less than a beginner in website publishing, may domain name is www.arabphilosophers.com (http://www.arabphilosophers.com/). My Problem is simple I can not get in communication with the server using Front page 2002. the story is as follows:


1- finished designing my site using FP2002.


2-published my site using the normal way of FP, using the publish button, got a message 'successfully published', but when I opened my site through ie or firefox nothing shows up, except the page titled 'Index' and some folders and files.


3-I made a one page site, named index.htm, in order to test communication, checked the installation of FP extension through control panel, found uninstalled, I installed it, and tried to publish my one page site, the same result.

a.According to some expert, It is better to Disable Microsoft Server Extensions in the "Tools" > "Page Options." > "Compatibility.", no result.

b.I changed this one page extension to index.html, tried again, no result

c.Re-enabled Microsoft Server Extensions on page options, no result.


4-Tried to test accessibility between FP and the server, deleted all the previously loaded files through FP, uploaded the one index.html file directly through file manager in the cp, and tried to access this file through the usual open process of FP, got the following message,


The server could not complete your request, contact your internet service provider, or web server administrator to make sure that the server has the Front Page server extensions or share point team services from Microsoft installed.


And by clicking the details button ,the following error message appears,


Not Found

Not Found The requested URL /index.html was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request


So it seems to me that there is a problem of communication with the server, even though the FP extensions appears to be installed in the cp, so what you think I should do

T
hanks in advance

zuriatman
11-19-2007, 11:45 AM
Hi Samit,

You can learn how to here (http://office.microsoft.com/en-us/training/CR061832701033.aspx?stt=16)

zuriatman
11-19-2007, 06:28 PM
Hi Samit,

Another thing to consider is whether you had enabled the Front page extension in your Cpanel?

samit
11-19-2007, 08:27 PM
Hi, Zuriatman

As you see from my description of the problem, I have installed front page extensions from cp, and made sure that it is enabled in FP iself, and changed the name of index file to index.html, thus there should be no problem with publishing this page

zuriatman
11-22-2007, 09:54 AM
Hi Samit,

I was able to access your website and the links are working.

What actually is your problem?

samit
11-22-2007, 10:14 PM
Hi, Zuriatman
I filed a ticket at the technical support yesterday and I realized that I have to publish to the foulder public_html, and the site appeared on the net. However, I have another problem which they adviced me to post it in the forum for it is consedered as design problem, hence I will post another thread in order to be noticable by the visitors of the fourm.

The problem essentially is that I publish the site in both languages English and Arabic. For the Arabic pages I chose in the language setting in page properties, intuitively, page language-Arabic, HTML Encoding-Arabic. Nothing of the Arabic version appeared using internet explorer, but using Firefox, both versions appeared, but both were very much distorted and lost links. So I don't know first what are the correct settings of the Arabic pages, seconde why the English pages appear on ie but distroted on firefox.

So what you think