PDA

View Full Version : Does anyone have experience with Sitemaps on Google??



RicoRos
03-03-2008, 09:05 PM
Hi,

I have just published a new comapny ( www.passion-stripservice.com (http://www.passion-stripservice.com) ), and I would like to ad a Sitemap from/to Google.

Does anyone know where to type in the HTML-code or Sitemap, and do i publish them on all my pages and exactly how should the Sitemap/HTML-code look like in HTML-window??

I have read all that I could read about the subject at Google, but my english is not quite at that level yet. If someone could make a short, simple A,B,C - that would be GREAT :)

Best regards
Rico

Marincky
03-03-2008, 09:09 PM
Step 1:

Go here http://www.xml-sitemaps.com/

Step 2: follow the very simple instructions on this site and when the sitemap is created click on the 'uncompressed' version.

Save it as sitemap.xml

Open your FTP manager and place the sitemap.xml file on your server within your domain root folder.

Add this link to your website somewhere unobtrusive (bottom of page)

http://www.passion-stripservice.com/sitemap.xml

You now have a sitemap.

RicoRos
03-03-2008, 10:19 PM
Hi again,
i have reached step, but what do you mean by "Open your FTP manager and place the sitemap.xml file on your server within your domain root folder".
What is my FTP?

I am sorry for all these dumbies-questions :(

Best regards :)
Rico

Marincky
03-03-2008, 10:31 PM
Open BV

Tools > FTP Manager > Connect

On the left you will see your PC files

On the right is your server

Make sure RH side is open to your public_html folder, or if an addon domain make sure that folder is open.

Find the sitemap file on your PC by looking in the LH window pane. Drag it over to the right hand side.

Done

RicoRos
03-03-2008, 11:31 PM
Hey again,

that was actually pretty easy :) thanks alot!

Best regards
Rico

Marincky
03-03-2008, 11:38 PM
Hey again,

that was actually pretty easy :) thanks alot!

Best regards
Rico

I like to think I explain things as simple as possible http://www.vodahost.com/vodatalk/images/icons/icon12.gif

feyza
03-08-2008, 04:22 PM
Hey,

I'm trying to install the ROR but it says that it requires the .Net Framework version 1.1.4322. Where can I find that? And what is that?