PDA

View Full Version : How to configure Paypal



ndyman
05-03-2008, 07:42 PM
I have been building my first site with BV which this forum has been so helpful to me.

My problem now is how to configure Paypal button from start. I have not used paypal to sell any thing before since rhis is my first website.

I've watched the tuttorial several times, but after adding Paypal button, What next, how do i make yhis funtional on my site. Do i have to logon to Paypal to obtain the html code. If so , How do i configure it in Paypal & on BV to have it working on my site.
A step-by-step instruction will be highly appreciated.

Thanks, counting on your support.

CarbonTerry
05-04-2008, 03:52 AM
If you have completed filling out all of the tabs (General/Details/Shipping/URLs) after double clicking on the PP button of choice you are ready to sell. Nothing further is needed.
Let's start for the beginning. You will need a PayPal account.
In the BV web builder click on the button of choice (i.e. Buy Now)
A box with a PayPal button will appear on your page. Double click inside that box and fill out each tab.
On the URLs tab it asks you for the pages URL that customers will be sent to after completion of a sale or a page if they decide to cancel the transaction. You will need to make these pages and publish them to your public_html file. It's up to you what the pages say. Make sure there is a way to navigate back to your website from both pages.
this is my thank you page:
http://www.redhawk-archery.com/thank-you.php

ndyman
05-04-2008, 06:25 PM
Thanks so much for your help. I go now to try it out. I'll let you know the end result.

Thank you.

ndyman
05-06-2008, 07:11 PM
Just want to say thank you for your help. It just worked as you said.

Any idea of how to make my website name www.learncomputerfast.com (http://www.learncomputerfast.com) appear on my page instead of my email address when someone clicks the buy now button, which takes him to paypal. What appears there is my email and not my website name.

Many thanks once again.

CarbonTerry
05-07-2008, 01:56 AM
This is an issue that requires you to make all of your buttons thru your PayPal account rather than the PP button generator on BV.
You can always set up another PP account and use
sales@learncomputerfast.com (sales@learncomputerfast.com)

ndyman
05-07-2008, 07:39 PM
Thanks! But does this mean that i have to open different accounts for every website that i create, say i have 4 websites, do i have to open 4 different acounts in paypal, or is their any way to set or choose the email account i want to use for each particular website.

Many thanks.

CarbonTerry
05-07-2008, 10:24 PM
No, you can use one account for more than one website as long as it's not important to keep the accounting seperate.

ndyman
05-08-2008, 12:01 PM
Thank you sir, but any idea of how i can configure this in paypal.
To enable me use one account for different websites so that each particular email will appear for that particular website.

Many Thanks.

CarbonTerry
05-08-2008, 02:53 PM
In that case you will have to have a PayPal account for each website.

CarbonTerry
05-08-2008, 04:07 PM
Let me research that a bit more....

ndyman
05-08-2008, 07:40 PM
Thanks for your quick answers. Please do let me know the outcome.
I appreciate!

CarbonTerry
05-08-2008, 09:20 PM
My research indicates a seperate email account if you want a different business name/email to appear in the PP window.

ndyman
05-09-2008, 11:54 PM
Thanks for your help. I have defferent email accounts in pp, but you can only enable one as the default email account and that is the one that keeps popping up for every site. How then can i use a different email account for different web sites, with one account. Please do you have any idea.

Thank once again for your help.

CarbonTerry
05-10-2008, 03:06 AM
I have multiple accounts (5). Whenever my login page comes up I simply change the email address and enter the corresponding password. (Click on thumbnail)
This is different than having multiple emails in one account.
You must have a seperate account for each email addy. Each account will have its own email address and unique password.

ndyman
05-10-2008, 04:19 PM
Thanks a lot. I'll go & open a different account in paypal.

I can see that you have different sites here. I have posted two threads on this forum about how to publish my index page for my add on domain. The DNS is pointing to BV. I have also published a test page & its ok. But the index page will not publish. I just named the page "index" and the domain name is www.fredpublishing.com (http://www.fredpublishing.com)

Can you also help me out on this one too. Thanks.

CarbonTerry
05-10-2008, 05:25 PM
If www.fredpublishing.com (http://www.fredpublishing.com) is the addon you would publish to:
public_html/fredpublishing
Your index page must be named and published as " index " no upper case allowed.

ndyman
05-10-2008, 06:40 PM
Thanks but that's what i've been doing.
1) logon to ftp maneger
2) click to select public_html/fredpublishing
3)drag from left, index.bvp to the right

But it does not publish this index page. if i publish another page to this folder. it publishes alright. I named it "index" with no upper case.
What else could be wrong. Please help me.

CarbonTerry
05-10-2008, 06:52 PM
You cannot ftp a .bvp file. It must be published from the BV web builder interface.
http://www.vodahost.com/vodatalk/saving-naming-previewing-publishing/9365-how-publish-your-bluevoda-wesbite-internet.html

ndyman
05-10-2008, 07:17 PM
Thanks a million!!! this last message just changed EVERY THING!!!!
The testing index page is now published successfully. Thaaaaaaank yuuuuoooo.........

CarbonTerry
05-11-2008, 06:47 AM
In the page title (not name) you do not need to use the underscore. It's OK to have spaces in the title.
http://www.vodahost.com/vodatalk/adding-elements-your-website/9307-setting-up-your-page-properties.html

DCOFFICESERVICES
05-11-2008, 01:07 PM
Carbon Terry

Sorry to gatecrash this thread but might be still relevent. Do you know if you can populate a basket with several items and then checkout with paypal in one go.

Thanks

Darren

CarbonTerry
05-11-2008, 04:06 PM
You must have a button for every item in PP. However, you can have more than 1 item in an order if you use the "Continue Shopping" option.