PDA

View Full Version : Trying to publish only in PHP..



SChajin
11-28-2009, 09:57 PM
I'm trying to publish a new look for FastLincs in only PHP as I have my e-mail club on every page..For some reason my "Home Page just won't publish...It seems that eve the color of the links won't hold either Any Ideas? Help..It only shows up when I publish it as this: www.fastlincs.com/temp.html (http://www.fastlincs.com/temp.html)
Sorry..Here is the Link, it is in PHP..http://www.fastlincs.com/temp.php
I need this to be my home page but it just won't hold..I do have it named as "index"

Thanks so much!

mrmagoo144
11-29-2009, 02:37 AM
since you have a form on the index page, the page should automatically publish as php. did you check your page properties to make sure the page is php instead of html? here is an index page with a form on it and it is published as a php page:
www.livestreamingrealestate.info (http://www.livestreamingrealestate.info)
i didnt have to do anything but save it as index and the builder did the rest. you can contact me through my website if i missed your question.

zuriatman
11-29-2009, 06:50 AM
Hi Sharon,

On your new look!

Have a look at this website (http://www.deviantart.com/#)

Very nice layout and pleasing color combinations.

A visitor will be able to stay longer on your site without hurting their eyes as the color is so pleasing.

Cheers.

DarrenC
11-29-2009, 12:30 PM
I'm trying to publish a new look for FastLincs in only PHP as I have my e-mail club on every page..For some reason my "Home Page just won't publish...It seems that eve the color of the links won't hold either Any Ideas? Help..It only shows up when I publish it as this: www.fastlincs.com/temp.html (http://www.fastlincs.com/temp.html)
Sorry..Here is the Link, it is in PHP..http://www.fastlincs.com/temp.php
I need this to be my home page but it just won't hold..I do have it named as "index"

Thanks so much!

Hi Sharon, If you have 2 index pages index.html and index.php, then index.html will allways be shown. If you want to force index.php to be shown, then you have to remove index.html off the server.

SChajin
11-29-2009, 12:42 PM
Is there an easy way to do this..Like maybe just delete it?

Thanks again

DarrenC
11-29-2009, 12:58 PM
Is there an easy way to do this..Like maybe just delete it?

Thanks again

Yep...just go in via your ftp, find index.html and delete it.

SChajin
11-29-2009, 06:47 PM
1 more question....Do I have to do that with all of the pages? I hope not...lol

DarrenC
11-29-2009, 07:11 PM
Well you should really....but you have so many .html pages. Why are you changing all your pages to .php anyway?

SChajin
11-29-2009, 07:17 PM
I want to add my E-Mail club sign up o all the pages..I'm looking to change everything..Not to sure though..So much work..I just want it to look good..

DarrenC
11-29-2009, 07:22 PM
You can get around this with an inline frame if the email sign up form will be common to each page.

Have a read of this http://www.vodahost.com/vodatalk/bluevoda-tips-tricks-shortcuts/53229-have-you-ever-wanted-use-same-form-another-page.html

This way you can leave all your pages as .html

Hope it helps

SChajin
11-29-2009, 07:29 PM
So, I can almost make a Banner using an IFrame with all of the like Banner stuff and nav bar..Right? If so very cool

DarrenC
11-29-2009, 07:37 PM
Yes you could but I wouldn't recommend it. For the banner stuff I would recommend Naval Designs post http://www.vodahost.com/vodatalk/bluevoda-tips-tricks-shortcuts/15764-single-menu-page-bv-php.html

Although he has described it for a menu, you can use it for headers and footers, In fact anything.

My suggestion of using the I-Frame for the email sign up, would save you the trouble of deleting all your html pages which have probably already been indexed by google

SChajin
11-29-2009, 07:43 PM
Ok, I think... I got it...Key words "Think"..haha

Collectors-info
11-30-2009, 07:13 AM
With the amount of pages you are doing, this would of also been a good opportunity to use Navels php method for your menus & Forms. Would save a massive amount of work later on. LINK (http://www.metestsite.co.uk/BV-php.html)

SChajin
11-30-2009, 02:45 PM
With the amount of pages you are doing, this would of also been a good opportunity to use Navels php method for your menus & Forms. Would save a massive amount of work later on. LINK (http://www.metestsite.co.uk/BV-php.html)

Is this using IFRames?

life.starts@ymail.com
11-30-2009, 02:49 PM
Just wanted to say thanks for all this information - this was exactly what I was looking for ..ain't it great when forums work!

Cheers

SChajin
11-30-2009, 03:09 PM
your welcome

Collectors-info
11-30-2009, 05:58 PM
The working of Navels idea Is similar to iframes but you get all the text on 1 page so the SE's can see it. With iframe the SE's cant see what's on a particular page.