PDA

View Full Version : Video Problems



btsc
07-16-2017, 03:11 AM
G'day Admin,

Me again with another problem. I searched and looked at everything I can find about puttin' a small video onto my web site via Bluevoda and again it just does not compute in me brain.

Can we take little steps that I can follow please.

Question; Can you please tell me how to get this video which is 55 seconds long and 1.95mbs in size into my cPanel please and where to store it once there.

That will do just for now.
Thank you.

Hooroo
btsc Kev.

VodaHost
07-17-2017, 03:05 PM
If you want this to appear in BlueVoda, you should insert it using the media button. Open BlueVoda, go to Insert, then advanced then select the type of media player you wish to use. Double click on the box, then add the video!

btsc
07-18-2017, 02:04 AM
G'day Admin,
Thanks so much, me video has loaded and when you get to the page it automatically plays once and then allows you to play it again should you want. That is ok.

I will in future be adding a few more videos to me site however,
Question; I wont want those opening up automatically - I'll want visitors to chose if they want to view them.
Is there something I'll have to do so that videos don't open automatically?.

Question; Also is this method you have shown to me for videos relate to adding sound file mp3s as well?.

Thanks again for ya help.

btsc Kev.

VodaHost
07-18-2017, 04:35 PM
1) Yes! When inserting the video, in the same box, just uncheck the option Autostart.
2) Yes, you would insert the music file the same way.

btsc
07-19-2017, 12:06 AM
Thank you for your help that'll do me for the time being.
much appreciated - have a good day.

Hooroo

btsc Kev.

VodaHost
07-19-2017, 09:17 AM
You are welcome!

btsc
07-20-2017, 06:30 AM
Whoopssssssssssss - I'm back. Problem!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Ok I bring up the windows media player in me Bluevoda - Iadded my mp3 to it - after adding mp3 I left (auto play box un-checked) - I left (Loop box un-checked) and I left (Hide box un-checked). Now by doing so I hoped that it would be left up to thevisitor as to if they wanted to hear my mp3 or not by having the choice as toif they clicked to hear the mp3 or not. But after it's up loaded it opensautomatically and starts playing along with the Video that automatically startsplaying on me page as well.

Thinking that maybe having the auto box checked to play thevideo it may be effecting the mp3 I had loaded. So I re-opened the video andmade sure that the auto box was un-checked. After making these changes when Igo visit me page the Video and the mp3 would both opened up and played.

So I have removed my mp3 file until someone can tell meplease how to solve this problem. There has to be something that I'm not seeinghere when uploading my mp3, but there are no other options to allow me to makechanges.

Can you please tell me what it is I'm doin' wrong because Ifor the life of me aint having much luck.

Thank You
btsc Kev.

VodaHost
07-20-2017, 10:21 AM
Please provide the URL of the page so we may look at it.

btsc
07-20-2017, 11:11 AM
www.btsc.me

btsc Kev.

VodaHost
07-20-2017, 04:18 PM
Hi, it appears to be a browser specific issue, some browsers support the autoplay tag, others do not. One way around this is to upload it as a youtube video then insert it into the page that way.