PDA

View Full Version : cPanel email problem



Lisa
07-09-2005, 02:26 AM
Hi,
I have a problem. If anyone has had this problem & has solved it, please advise solution.
I have designed my website. When I added my email, I have done exactly what it has said to do in "creating an email with email form tutorial" and have even uploaded a php file. Everything works except for the senders email address. When I go into cPanel, in the senders details N/A appears. I have gone over everything to do with email form again & again and have even started from the begining and it still comes up N/A in senders details. I have sent an email to my cPanel email address from by Outlook address and the email arrives with my email address, so it has something to do with Bluevoda. Does anyone have any solutions? Or do I have to have a professional take a look.
Thanks Lisa

George
07-09-2005, 11:59 AM
Hi Lisa,

I am Sorry, I really donít understand your questions.
Please be kind enough to rephrase and reformat to a
clear and understandable...

1)First Question Goes Here.
2)Second Question Goes Here.
3)Etc....

Also Please do not post that same question in 3 diffrent forums


George

Lisa
07-10-2005, 09:02 AM
Dear George,

I have a email problem in cPanel.
My website is nearly complete, although;
1) When I test the newsletter request on my website I enter a name & email address and click GO, I have a problem when I check my email inbox in cPanel.
2) In my inbox, the sender comes up as N/A.
3) I have done exactly what it has said to do in "creating an email with email form tutorial"
4) I have even uploaded a php file.
5) Everything works except for the senders email address doesnot appear. When I go into cPanel, in the senders details N/A appears.
6) I have gone over everything to do with email form again & again and have even started from the begining and it still comes up N/A in senders details.
7) I have received emails from people & companies in my cPanel email and their names appear. Its only when an request is sent from my website that N/A appears.
8) Does you have any solutions? Or do I have to have a professional take a look.
Thanks Lisa

VodaHost
07-10-2005, 07:06 PM
Ok,,It sounds like you did something wrong. I can not diagnose what you
did wrong because the page resides on your local computer in your home/office.
If you are only having a problem with email field. Try deleting it and redoing it.
Having a pro.. take a look at it never hurt.

Lisa
07-11-2005, 05:46 AM
Hi *****,
I know where I am making the mistake, it is in form properties.
1) I have named my form name: newsletter
2) I have put in Action: newsletter.php
3) Method: POST
4) Encoding type: left blank
5) uploaded a php file named newsletter.php
When I save & publish and test my newsletter request, it goes to a page "index of/newsletter.php"
Can you please advise what I am doing wrong.
Thanks Lisa

George
07-11-2005, 07:02 PM
What does "index of/newsletter.php" mean?

Lisa
07-12-2005, 02:08 AM
Dear George,

I do not understand what it means either. Thats why I am asking you. My website is www.productshop.com.au (http://www.productshop.com.au) please go to it and request an email and see what happens.
Thanks Lisa

George
07-12-2005, 06:11 PM
Okay, I think I have found out your problem. Your form is on your index page, so your php file needs to be saved as index.php not newsletter.php. Do this and upload the new php file and everything will work.

George

Lisa
07-14-2005, 09:54 AM
I am still getting N/A in my cPanel's - email senders details. Please check to see if I have done everything corrrectly in my form properties.
1) I have named my form name: index
2) I have put in Action: index.php
3) Method: POST
4) Encoding type: left blank
5) uploaded a php file named index.php
Thanks Lisa

Pablo
07-14-2005, 12:18 PM
Hi Lisa,

There must be a mistake in the index.php file.
How does the contents look like?

For detailed instructions about forms read this:
http://www.vodahost.com/vodatalk/showthread.php?t=933

Pablo

Lisa
07-15-2005, 03:43 AM
Hi Pablo,

Please see my index.php file I have uploaded. Please advise any changes that are required.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Succesfully processed your request</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<H2>Thankyou for your request!</H2>
<?PHP
$email = $HTTP_POST_VARS[email];
$mailto = "info@productshop.com.au";
$mailsubj = "ProductShop Newsletter";
$mailhead = "From: $email\n";
reset ($HTTP_POST_VARS);
$mailbody = "Values submitted from web site form:\n";
while (list ($key, $val) = each ($HTTP_POST_VARS))
{
$mailbody .= "$key : $val\n";
}
mail($mailto, $mailsubj, $mailbody, $mailhead);
?>
</BODY>
</HEAD>

George
07-15-2005, 01:29 PM
Hi Lisa,

Try making your code like this, and then uploading again:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Succesfully processed your order</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<H2>Thanks for your order!</H2>
<?PHP
$email = $HTTP_POST_VARS[email];
$mailto = "put your email address here";
$mailsubj = "ProductShop Newsletter";
$mailhead = "From: $email\n";
reset ($HTTP_POST_VARS);
$mailbody = "Values submitted from web site form:\n";
while (list ($key, $val) = each ($HTTP_POST_VARS))
{
$mailbody .= "$key : $val\n";
}
mail($mailto, $mailsubj, $mailbody, $mailhead);
?>
</BODY>
</HEAD>

George

Lisa
07-18-2005, 05:24 AM
Hi George,

I have uploaded the following and it still comes up as N/A in senders email.
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Succesfully processed your order</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<H2>Thanks for your order!</H2>
<?PHP
$email = $HTTP_POST_VARS[email];
$mailto = "info@productshop.com.au";
$mailsubj = "ProductShop Newsletter";
$mailhead = "From: $email\n";
reset ($HTTP_POST_VARS);
$mailbody = "Values submitted from web site form:\n";
while (list ($key, $val) = each ($HTTP_POST_VARS))
{
$mailbody .= "$key : $val\n";
}
mail($mailto, $mailsubj, $mailbody, $mailhead);
?>
</BODY>
</HEAD>

Why won't it work.
Lisa

Lisa
07-18-2005, 06:27 AM
Hi George,

I forgot to tell you about another problem
When I upload my index.php in FTP, I
1) Create a new folder in my remote files named index
2) I click and drag my index.php file from my root file across
3) When I open a fresh window and test my newsletter request, it comes up with error page 404.
4) I have gone to tutorials and viewed error messages in cPanel. Alittle bit confusing for me. Should I be doing something there?
Lisa

George
07-18-2005, 03:24 PM
Look Lisa, you need to read what I sent you, your form is created wrong. It needs to look like this:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Succesfully processed your order</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<H2>Thanks for your order!</H2>
<?PHP
$email = $HTTP_POST_VARS[email];
$mailto = "order@example.com";
$mailsubj = "Enter Your Subject Here";
$mailhead = "From: $email\n";
reset ($HTTP_POST_VARS);
$mailbody = "Values submitted from web site form:\n";
while (list ($key, $val) = each ($HTTP_POST_VARS))
{
$mailbody .= "$key : $val\n";
}
mail($mailto, $mailsubj, $mailbody, $mailhead);
?>
</BODY>

You have modified your code wrong. Until it looks like the above with the appropriate email address inserted it will not work.