PDA

View Full Version : published ..but?



hugob055
07-03-2006, 07:44 PM
hi i have published the pages i have finished....my home page opens fine...but none of my link buttons are working...i followed the tutorials and just checked my pages again and i have definately followed them to the book

any help would be great

kind regards

paul

ez-ez
07-03-2006, 07:53 PM
hi i have published the pages i have finished....my home page opens fine...but none of my link buttons are working...i followed the tutorials and just checked my pages again and i have definately followed them to the book

any help would be great

kind regards

paul

Can you put the page url here so we can look?

hugob055
07-03-2006, 08:25 PM
Untitled Page (http://www.premierpropertiescostablanca.com)

thx

ez-ez
07-03-2006, 08:37 PM
Non of the buttons seems to be linked.

Select each button individually and re-link them. Also ensure that the buttons are placed at the front of the page and not behind any other objects. To check the current link on buttons, right click on the button and check properties.

Girlonthehill
07-03-2006, 08:38 PM
Untitled Page (http://www.premierpropertiescostablanca.com)

thx
Hi, it looks like your links are set up properly so I don't know why they are not working. I'd have a go at re-doing the navigation bar and re-publish your page. See if that does it.

Sorry Ez, didn't mean to step on your toes there....

hugob055
07-03-2006, 08:46 PM
would a transparent shape ..stop the links...kind of like a blanket over them?

i have checked my links by typing my domain/link and i can get to the page

regards paul

ez-ez
07-03-2006, 09:00 PM
Yes Paul.. As I mentioned before, make sure that the buttons, linked text, etc are in the fornt of the page.. I just viewed the source code of your page and the links look fine, but you seem to have an image of some sort and that was the last thing you did, the image is 799 x 801px.. I am not sure if that is the template you used to create the page, but in any case, even if the image is transparent it still blocks whatever is behind it. You might have used a box to frame the page and ofcourse that can still be positioned in the back and still appear as you want it.. The bottom line is, when the mouse is pointed at something it picks up that thing and not whatever is behind it.. so as I mentioned before, ensure that your links and menus are in the front. To achieve that, right click on each item and click 'bring to front'.

hugob055
07-03-2006, 09:04 PM
thanks folks the problem is sorted but............i didnt put a background in so to jazz the page up a little i used a transparent shape to make a frame round each page........is there another way to do this without covering my links

kind regards

paul

ez-ez
07-03-2006, 09:11 PM
if it's a page frame, here's my suggestion: add the fram, right click on it and then select 'Move to back'.

hugob055
07-03-2006, 09:18 PM
also only half my links are working on my menu bar...could you have a look again please see if you can see the prob


thx

paul

ez-ez
07-03-2006, 09:35 PM
also only half my links are working on my menu bar...could you have a look again please see if you can see the prob


thx

paul

Paul.. you are using rollover menus and they all seem to work fine here... I think you might have had some trouble as the page opens because rollover images have to all be loaded like everything else on the page, the images may have taken a lil longer than you expected to load.. but I can't see a problem with them.. expect for their size. you are using the BV default rollover images, you can either resize or replace them, in all cases, make sure that the test on the menu button is not hindered by graphics on the button itself... if you still have a problem, can you describe it again and be as pecific as possible.

Cheers.

hugob055
07-03-2006, 09:53 PM
thanx ez im working through each page and finding the little problems so hopefully in an hr it all should be sorted


thx

paul

ez-ez
07-03-2006, 10:24 PM
you are very welcome..

You can always get back and let the forum know if you run into any problems and you will find that the guys here are technically savvy.

Also, I would suggest that once you've completed the site, put it on 'Promote your website forum' to get feedback and ideas from other members.. I can see though that your pages are neat and look professional.

mark6110
07-04-2006, 01:02 AM
Hi Paul,
Just checked your site out, and it looks great and works well. I had a small problem with your "how to book" page, but it resolved itself and seems fine now. Well done !
Mark

mark6110
07-04-2006, 01:03 AM
PS
I know it's a pain to go back

mark6110
07-04-2006, 01:11 AM
Sorry got excited and hit the wrong key! as I was saying it's a pain to back and make changes that mean you have to republish the entire site, so next time you are making any changes have a think about inserting names for each of your buttons; e.g. Our Home Page. etc. so that this is what you see when you mouse over Home, rather than the actual web address. You can do it easily in page properties, under "page title".
Well done again looks good.

hugob055
07-04-2006, 06:02 PM
hi mark i have named the pages ..is it still happening

thx for your input

kind regards

paul

Dream Lady
07-06-2006, 03:10 PM
Paul: I just went through your site and everything seems to be working great! I did notice your nav buttons aren't wide enough to support your text in 1 or 2 cases. You might want to check out this discussion started by naval design. I found it very useful in resizing the nav buttons to hold more text. Good luck with you site.

http://www.vodahost.com/vodatalk/bluevoda-tips-tricks-shortcuts/4085-custom-buttons-nav-bar.html

hugob055
07-06-2006, 03:26 PM
thanx cindy