Results 1 to 16 of 16

Thread: Making the Form Fields Required
      
   

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Question Making the Form Fields Required

    My website is www.discounthealthnetwork.com

    Can someone please tell me how to make each field on my forms required fields? I can't quite seem to figure it out.

    My form is located at www.discounthealthnetwork.com/interview.html

    Thanks for your help

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Italy
    Posts
    12,080

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Navaldesign
    Logger Lite: Low Cost, Customizable, multifeatured Login script
    Instant Download Cart: a Powerfull, Customized, in site, DB driven, e-products Cart
    DBTechnosystems.com Forms, Databases, Shopping Carts, Instant Download Carts, Loggin Systems and more....
    Advanced BlueVoda Form Processor : No coding form processor! Just install and use! Now with built in CAPTCHA!


  3. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    2,317

    Default Re: Making the Form Fields Required

    yhopson-
    Well- the form needs a lot of work as there are errors in it. For example:
    In the Home Address section- the boxes; Line 1, Line 2, City, State/Province and Zip are all named "T1" (which is the default name given an input box) and therefore will only produce one result.

    What you are asking - make sure some one puts information into a given input box, requires a custom php script and the addition of error messages given to instruct the user that they need to place input into the field.

    It would be far eaiser to take Naval's advice and follow his link to install the ABVFP that he describes.

    Andy
    PHP- is a blast!

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Smile Re: Making the Form Fields Required

    Ok. Thank you.
    I will follow Navaldesign's advice and see how it goes.

    Thanks for your help.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Hi Navaldesign where is the exact download link?
    When I click on the link that you provided it takes me to a long forum thread but I can't find the actuall download link for ABVFP.

    Please advise
    Thanks

  6. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mallorca, Spain
    Posts
    6,294

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Thank you. I will download it now!

  8. #8
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Ok so I downloaded the ABVFP and installed it correctly. I went to create a form and use an existing one and then I got lost. Is there a tutorial I can watch when it comes to creating a form? I would like to use the 3 forms that I already created in Blue Voda. The forms are located at the following pages

    www.discounthealthnetwork.com/add_url.html
    www.discounthealthnetwork.com/interview.html
    www.discounthealthnetwork.com/group_quote.html

    All I really want to do is make it so that the forms will not work if you don't enter the required information. Right now all someone has to do is click on submit and an email will be generated.

    I am so lost on trying to recreate these forms in ABFVP and I am not sure what to do next.
    Please help
    Thanks

  9. #9
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Stone Mountain, GA
    Posts
    851

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Create your form, following the MS word tutorial that Naval included in the ABVFP package and you should be fine. For the most part, required fields require an R next to the appropriate letter of the field. I can't look at the file right now to give up much help, but trust me, if you follow Naval's tutorial to the T, you shouldn't have any problems. I created this form doing exactly what you are talking about...check it out. www.mypersonaloffice.biz/contactform.html

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Italy
    Posts
    12,080

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Quote Originally Posted by yhopson
    Ok so I downloaded the ABVFP and installed it correctly. I went to create a form and use an existing one and then I got lost. Is there a tutorial I can watch when it comes to creating a form? I would like to use the 3 forms that I already created in Blue Voda. The forms are located at the following pages

    www.discounthealthnetwork.com/add_url.html
    www.discounthealthnetwork.com/interview.html
    www.discounthealthnetwork.com/group_quote.html

    All I really want to do is make it so that the forms will not work if you don't enter the required information. Right now all someone has to do is click on submit and an email will be generated.

    I am so lost on trying to recreate these forms in ABFVP and I am not sure what to do next.
    Please help
    Thanks
    You don't need to recreate the forms. You simply need to change the field names. If, f.e. you had the "Name" field named like that, and you want to make it required, you need to rename the field to "Name-R". The "-R" will be automatically striped from the emails, so no worry about this. I also always suggest that the fields are also limited in length, and i also suggest that you limit the possbility to have the @ sign, by making it "Name-RA" . A stands (look at the tutorial) for a 30 chrs ling field, and also NO @ symbol allowed. This is to prevent your form being used for spam.
    Navaldesign
    Logger Lite: Low Cost, Customizable, multifeatured Login script
    Instant Download Cart: a Powerfull, Customized, in site, DB driven, e-products Cart
    DBTechnosystems.com Forms, Databases, Shopping Carts, Instant Download Carts, Loggin Systems and more....
    Advanced BlueVoda Form Processor : No coding form processor! Just install and use! Now with built in CAPTCHA!


  11. #11
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    14,683

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Psignomen, General? AliensAnonymous might be seeking your assistance here....

  12. #12
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Default Re: Making the Form Fields Required

    For some reason I still can't seem to figure it all out and I keep getting hundreds of form submittals that are all blank because I can't seem to figure out how to make the information required in order to submit it to me. Where is the exact tutorial that I need to watch to make this work? Thanks for your help.

  13. #13
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Italy
    Posts
    12,080

    Default Re: Making the Form Fields Required

    If you have installed ABVFP it is enough to add a -R at the end of the field name. However, BV9 has added validation to he form features, so you can now do it from within BV
    Navaldesign
    Logger Lite: Low Cost, Customizable, multifeatured Login script
    Instant Download Cart: a Powerfull, Customized, in site, DB driven, e-products Cart
    DBTechnosystems.com Forms, Databases, Shopping Carts, Instant Download Carts, Loggin Systems and more....
    Advanced BlueVoda Form Processor : No coding form processor! Just install and use! Now with built in CAPTCHA!


  14. #14
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    37

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Thank you.
    I will try it again in BV.

  15. #15
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    34

    Default Re: Making the Form Fields Required

    The first field in my form is name, which is a required field. It is a white field and is not yellow as all the required fields are. How do I correct this. Also. I get an error message when a phone number is put in saying no dashes allowed. Need help with that too.
    Thanks in advance,
    Larry

  16. #16
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Italy
    Posts
    12,080

    Default Re: Making the Form Fields Required

    Did YOU make them yellow, or they appear yellow by themselves ?

    if you made them purposely yellow, and the Name field is white, then there is really an issue.
    If they only appear yellow by themselves, whithout you having set them to be yellow, then there is no issue. Those that appear yellow, are simply turned yellow not because you have set them to be required, but because you have probably installed Google Toolbar with the Autofill tool. This tool recognizes the fields and turns them yellow to show the user which fields can be automatically filled in.

    Please clarify exactly which is the case.
    Navaldesign
    Logger Lite: Low Cost, Customizable, multifeatured Login script
    Instant Download Cart: a Powerfull, Customized, in site, DB driven, e-products Cart
    DBTechnosystems.com Forms, Databases, Shopping Carts, Instant Download Carts, Loggin Systems and more....
    Advanced BlueVoda Form Processor : No coding form processor! Just install and use! Now with built in CAPTCHA!


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •