Results 1 to 7 of 7

Thread: CSS menu shows extra text
      
   

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bastrop, TX USA
    Posts
    421

    Default CSS menu shows extra text

    I"m making a master menu using css but when viewed in FF I have
    [b][b/] showing on the screen (or something very similar - it's almost hidden.
    I have added
    <?php
    include 'menu.html';
    ?>

    to in the Before Tag on each page.
    What am I doing wrong?

    Thanks

    http://www.thegoofygiftshop.com/mchc/

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    X marks the spot
    Posts
    8,332

    Default Re: CSS menu shows extra text

    Because you have copied and pasted this into your HEAD tags on page html

    [b]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    That is at the TOP of the html document and you somehow picked it up in your css menu too.

    Karen

    VodaHost

    Your Website People!
    1-302-283-3777 North America / International
    02036089024 / United Kingdom
    291916438 / Australia

    ------------------------

    Top 3 Best Sellers

    Web Hosting - Unlimited disk space & bandwidth.

    Reseller Hosting - Start your own web hosting business.

    Search Engine & Directory Submission - 300 directories + (Google,Yahoo,Bing)



  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bastrop, TX USA
    Posts
    421

    Default Re: CSS menu shows extra text

    Karen,
    That is in the html of my page, but I don't believe I put it there. When I go into Page HTML I see it but it doesn't show under any of the tabs. and I don't know how to delete it. I opened a new page and that same thing shows in Page HTML before I do anything to the new page.
    This is what it reads:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
    <title>Untitled Page</title>
    <meta name="GENERATOR" content="Created by BlueVoda">
    </head>
    <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    </body>
    </html>
    How do I eliminate it? Or perhaps I should ask what I have messed up?
    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    X marks the spot
    Posts
    8,332

    Default Re: CSS menu shows extra text

    well. .it looks like you viewed source and copied that snippet along with your css codes. Its on the page twice. If you did an external style sheet.. check in there to see if you somehow placed it in there.

    Its supposed to be on the BEGINNING of a page...check the text box where you bolded the heading and see if it got snapped in there. I think its in your menu php tho.. in the html box, or the include

    Karen

    VodaHost

    Your Website People!
    1-302-283-3777 North America / International
    02036089024 / United Kingdom
    291916438 / Australia

    ------------------------

    Top 3 Best Sellers

    Web Hosting - Unlimited disk space & bandwidth.

    Reseller Hosting - Start your own web hosting business.

    Search Engine & Directory Submission - 300 directories + (Google,Yahoo,Bing)



  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bastrop, TX USA
    Posts
    421

    Default Re: CSS menu shows extra text

    I believe I have it.
    There were two guides on here for creating the 'one-menu* update (master menu?). One showed the code to be:
    [B]<?php
    include 'menu.html';
    ?>
    (well, it won't show here, but there was at the first and [b/] at the end

    and one showed
    <?php
    include 'menu.html';
    ?>

    I used the first one and that code generated the extra text. So I changed the code and I don't see it now. Whew!

    Thanks!

    http://www.thegoofygiftshop.com/mchc


  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    X marks the spot
    Posts
    8,332

    Default Re: CSS menu shows extra text

    awwwwww.. little hint.

    Get in the habit when copy and pasting from forums, web pages etc to first paste to notepad. Then you can see eroneous codes and remove them if they exist...most the time notepad renders the text only. Then copy and paste coding to your web builder.

    Karen

    VodaHost

    Your Website People!
    1-302-283-3777 North America / International
    02036089024 / United Kingdom
    291916438 / Australia

    ------------------------

    Top 3 Best Sellers

    Web Hosting - Unlimited disk space & bandwidth.

    Reseller Hosting - Start your own web hosting business.

    Search Engine & Directory Submission - 300 directories + (Google,Yahoo,Bing)



  7. #7
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bastrop, TX USA
    Posts
    421

    Default Re: CSS menu shows extra text

    You know, I normally do with I'm copying quite a bit of text but don't when it's simple and quick. But I will now.
    However, the problem remains that I probably wouldn't know if it was erroneous or not.
    But I keep chugging along.

    I have another question but I'll start a new thread.
    Thanks for the help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •